organisatie

Pascale Lefebvre, beeldend kunstenaar, is gespecialiseerd in de hedendaagse batik op zijde. Ze fotografeert en maakt experimentele films, tevens acteert ze. Uit Frankrijk afkomstig, ze woont en werkt sinds 1996 in Nederland, ze exposeert in Nederland maar ook in Frankrijk en België. Ze neemt deel aan projecten met scholen en bedrijven in Nederland als freelance kunstenaar. Sinds 2007 werkt ze in duo met een topadviseur op het gebied van kennis en management bij de Dienst Verkeer en Scheepvaart (DVS) Rijkswaterstaat aan een project die kunstenaars en managers koppelt onder de thema leiderschap: “In de toekomst kijken op zoek naar nieuwe vormen van leiderschap”. 

Oktober 2008 verscheen het boek over het project: “Weten door niet weten: nieuw perspectief op leiderschap” van Godelieve Spaas en Els van Noorduyn www.managementboek.nl . Ze heeft ook aan de scenografie gewerkt en de rol van Gavroche van het toneelstuk « le Monde selon Gabriel » van Andréï Makine, voor het eerst in Amsterdam gepresenteerd in de aanwezigheid van de auteur in November 2008.
Zie Pdf Le monde selon Gabriel

Recentelijk houdt zich ze ook bezig met het inrichten en het organiseren van tentoonstellingen: November 07 “ Le Salon des Refusés geweigerden ” -uit- het kader van de Triënnale CoBrA Museum Amsterdam.
Pdf Trïennale Amstelveen  

In 2008 heeft ze de eerste tentoonstelling van de nieuwe vereniging AvK “Aemstelle aan de Amstel” waar ze ook geëxposeerd heeft samen met Annette van Waaijen en Tries Smilde georganiseerd en ingericht.
Pdf tentoonstelling Aemstelle aan de Amstel en de FILM (zie onderaan de pagina)

De expositie ‘Franse Artiesten in Nederland FAN09’ waarvan zij de organisatrice is zal in een bijzonder gebouw plaatsvinden: het kerkgebouw aan Hoger Einde Zuid 22 te Ouderkerk aan de Amstel is zeer geschikt om het eclectische ensemble te ontvangen onder de begeleiding van de Franse pianiste Violaine Cortvrint-Delplanque en zangeres Esther Kuiper.

 

Pascale Lefebvre (rechts) met Ephrem Cortvrint. Expo AvK.
Fotografie Jonathan Charpentier